top of page

LAMMASPAIMENVIIKOT

Kuvassa nuori nainen iso kukkaseppele päässään halaa hymyillen leveästi lammasta kultaisessa ilta-auringossa kesäiltana.

Lammaspaimenena huolehdit päivittäisestä lampaiden laskemisesta ja niiden vedensaannista sekä riittävistä rapsutuksista. Tullessasi lammaspaimenviikolle, sinut perehdytetään lampaanhoitajan leppoiseen kesäpäivään. Työt eivät hommassa harteita halkaise, mutta tunnelma, terapeuttinen rapsuttelu ja perinnemaisema tekevät ihmeitä.

Kuvassa nuori nainen istuu hymyillen niityllä suuri kukkaseppele päässään ja silittää lampaan päätä. Lammas katsoo ihmiseen.

Majoittuminen tapahtuu pihapiirissä sijaitsevassa Punaisessa Kaupassa, joka saanut nimensä siitä, että rakennus on aikoinaan toiminut kauppana. Punaisen Kaupan yhteydessä on kesäkeittiö. Toisena majoituspaikkana toimii Pirttiniemessä sijaitseva hirsitupa. Niemeä ympäröi kirkasvetinen ja kalaisa erämaajärvi. Pirtissä on kamiina ja kesäkeittiö. Lampaat laiduntavat vapaasti pihapiirissä.  Pirttiniemen rannalta löytyy myös saunamökki.

Majoitukseen mahtuu 1-5 henkilöä, joten voit tulla vaikka perheen tai kaveriporukan kesken. Lammaspaimenviikot alkavat vapun jälkeen ja päättyvät syyskuun loppussa. Pirttiniemen majoitus on varattavissa kesästä 2021 alkaen. Lue lisää ja varaa oma lammaslomasi pian!

Viikko Punaisessa kaupassa 500€

(perjantai-perjantai, koko ryhmä)

Viikko Pirttiniemessä 650€

(lauantai-lauantai, koko ryhmä)

Kuvassa Pirttiniemen hirsitupa lämpimässä valossa kesäiltana. Tuvan edustalla kasvaa vuohenputkia ja taustalla näkyy koivuja.
Kuvassa Punaisen Kaupan majoitustilaa. Etualalla vanha senkki, jonka päällä on lyhty. Takana näkyy parisänky ja vanha hirsiseinä. Sängyn vieressä on ikkuna, josta näkyy vehreitä puita.
Kuvassa järvimaisema Pirttiniemestä kesäisenä iltana sinisen hetken aikaan. Horisontti kajastaa oranssina sinistä taivasta vasten. Kuvaa kehystävät männyt.
bottom of page